cosmetisch

Aanbevolen klinieken

bekijk

implantaten

Onze selectie van implantologie praktijken.

bekijk

orthodontie

Behandelcentra zonder wachtlijst.

bekijk

kunstgebitten

Prothetische praktijken directe behandeling!

bekijk

Wat is de werking van een kunstgebit

Een kunstgebit bestaat uit een plaat van kunsthars waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De vormen en kleuren van de oorspronkelijke tanden en kiezen kunnen exact worden nagemaakt. Het type tand en zelfs de vorm van uw schedel worden daarbij betrokken. De plaat van het kunstgebit ligt op de kaak. Door de druk van het kunstgebit op de kaak, zal die in de loop der tijd slinken. Daardoor past het kunstgebit steeds minder goed en gaat losser zitten. Dan is het tijd voor een aanpassing of een geheel nieuw kunstgebit. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het ‘rebasen’ van de prothese. Daarin wordt dan een nieuwe kunstharsbasis (voering) aangebracht. Voordat de tandarts de tanden trekt, maakt hij een afdruk van de kaak. Hierop wordt het kunstgebit gebaseerd. Na het trekken van de tanden en kiezen, wordt meteen het kunstgebit in de mond geplaatst. De eerste dagen zult u pijn voelen. Toch moet het gebit ingehouden worden voor een goede genezing. Later kan de tandarts eventueel aanpassingen doen om de pasvorm te verbeteren. Praten gaat in het begin vaak wat lastig, maar dat gaat meestal na enkele dagen beter.

Partiële frameprothese Een frameprothese is een constructie met metalen haakjes om de tanden of kiezen. Daardoor blijft het frame comfortabel op zijn plaats zitten. In de tanden waar de haakjes omheen komen, wordt een klein stukje weggeslepen, zodat het frame goed blijft zitten en het tandvlees zo min mogelijk wordt belast. Het frame is uitneembaar. Soms is het beter om een kroon te maken op de tanden of kiezen waar een haakje op komt. Hiermee voorkom je dat een tand of kies afbreekt na het maken van een frame.

Partiële kunststofprothese De partiële of gedeeltelijke prothese is volledig van kunststof gemaakt. Dit type wordt meestal gebruikt als de rest van het gebit waarschijnlijk binnen afzienbare tijd verloren zal gaan. Deze voorziening is relatief goedkoop, maar minder duurzaam door een grotere gevoeligheid voor breuk. De kunststofprothese wordt ook wel gebruikt als noodvoorziening.

Immediaatprothese Tussen het trekken van de tanden en het definitief plaatsen van een prothese zit een periode waarin de wonden moeten helen. Het tandtechnisch laboratorium maakt dan een zogenaamde immediaatprothese. Als de wonden zijn genezen moet de prothese worden opgevuld ‘rebasing’, waarna de prothese definitief wordt geplaatst.


contact

Tandarts-zoeken.nl
Schapendreef 7
4824 AM, Breda
076-5297268

meer over

disclaimer

Onze disclaimer
Onze algemene voorwaarden

copyright

webdesign regio Breda
sitemap