cosmetisch

Aanbevolen klinieken

bekijk

implantaten

Onze selectie van implantologie praktijken.

bekijk

orthodontie

Behandelcentra zonder wachtlijst.

bekijk

kunstgebitten

Prothetische praktijken directe behandeling!

bekijk

Behandeling porseleinen facing

Kleur bepalen
Tijdens de eerste behandeling bepaalt uw tandarts of tandtechnisch laboratorium in overleg met u de goede kleur porselein van de facings. Men gebruikt daarvoor een speciale kleurenstaal. Uw facing wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium uniek voor u in deze kleur gemaakt.

Prepareren van de tand
Bij porseleinen facings moet de tandarts bijna altijd glazuur wegnemen. Een porseleinen facing moet namelijk minimaal een halve millimeter dik zijn.

In vorm brengen van de facing
Na de preparatie van uw tanden zal uw tandarts een afdruk van uw tanden maken. Die afdruk gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Daar maken ze uw facing in de gewenste vorm.

Plaatsen van de facing
Bij de tweede behandeling plaatst de tandarts de facing. Voordat de tandarts de facing definitief aan uw tand plakt, behandelt hij uw tand voor met een special zuur. Ook brengt hij een hechtlaag aan op uw tand. Op deze laag plaatst hij de facing. Als u de vorm of kleur van de facing niet goed vindt, wordt deze gecorrigeerd in het tandtechnisch laboratorium.

Gevoel van een facing in mond? 
Misschien zal u er eerst even moeten wennen. Het praten kan in het begin wat problemen opleveren als uw tanden langer zijn gemaakt. Indien de vorm van uw tanden erg is veranderd, kan uw klank ook vervormen. Maar dat gaat na een paar dagen vanzelf over.


contact

Tandarts-zoeken.nl
Schapendreef 7
4824 AM, Breda
076-5297268

meer over

disclaimer

Onze disclaimer
Onze algemene voorwaarden

copyright

webdesign regio Breda
sitemap