cosmetisch

Aanbevolen klinieken

bekijk

implantaten

Onze selectie van implantologie praktijken.

bekijk

orthodontie

Behandelcentra zonder wachtlijst.

bekijk

kunstgebitten

Prothetische praktijken directe behandeling!

bekijk

Behandeling composiet facings

Het aanbrengen van facings verloopt in een aantal stappen.

Een facing van composiet brengt de tandarts in één behandeling aan. Een esthetische porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarom moet u minstens tweemaal naar uw tandarts.

De behandeling van een composiet facing

De kleur kiezen
De tandarts kiest in overleg met u de juiste kleur van uw facings. Het effect van de gekozen kleur kan de tandarts u gelijk laten zien. Hij beschikt over verschillende kleuren die hij met elkaar kan combineren. Dit is het beste te vergelijken met het mengen van diverse soorten verf.

De tand beslijpen
Meestal slijpt de tandarts een heel dun laagje van het oppervlak van uw tand af. Hiermee ontstaat er ruimte voor de facing. Zo dit niet gebeuren dan wordt uw tand dikker.

Plaatsen van de facing
Voordat uw tandarts de composiet aan uw tand plakt, Zal hij uw tand opruwen met een zuur, daarbij brengt hij een hechtlaag aan op uw tand. Op deze geprepareerde laag bevestigt hij de nog zachte composiet.

Facing in model brengen
Als uw tandarts de composiet op uw tand heeft geplakt, vormt hij het vulmateriaal eerst globaal in de goede vorm. De tandarts belicht daarna de composiet met een blauw licht. Hierdoor zal de composiet uitharden. Als laatste slijpt hij de composiet in de gewenste vorm en polijst hij het oppervlak van de facing. Dan is de facing klaar.

Gevoel van een facing in mond?
Misschien zal u er eerst even moeten wennen. Het praten kan in het begin wat problemen opleveren als uw tanden langer zijn gemaakt. Indien de vorm van uw tanden erg is veranderd, kan uw klank ook vervormen. Maar dat gaat na een paar dagen vanzelf over.


contact

Tandarts-zoeken.nl
Schapendreef 7
4824 AM, Breda
076-5297268

meer over

disclaimer

Onze disclaimer
Onze algemene voorwaarden

copyright

webdesign regio Breda
sitemap